NR. 2 – 01 12 2017
NR. 1 – 15 09 2017
RECEPTEN
Pruimen-kaneel-likeur
• 700g blauwe pruimen
• 650 ml vodka
• 1 kaneelstokje
Knijp de pruimen fijn tot op de pit. Breek een kaneelstokje in drie en begraaf het onder de pruimenmoes. Overgiet de moes met de vodka. Laat 1 maand trekken op een koele, donkere plaats. Dan zeven. Klaar.
Hemelse cake met bramenroom
Voor de cake
• 10 eiwitten
• 190 g bloem
• 375 g suiker
• 60 g cacaopoeder
• 1,5 TL bakpoeder
• 1,5 TL vanille-extract
• snuifje zout
Voor de versiering
• 500 ml slagroom
• 250 g bloemsuiker
• handjevol braambessen
– Doe de eiwitten in een grote kom en laat een half uur op kamertemperatuur komen.
– Zeef bloem, suiker en cacao. Klonters niet toegestaan.
– Oven voorverwarmen op 175°C
– Doe het bakpoeder en het vanille-extract bij de eiwitten, en klop op tot je zachte pieken krijgt.
– Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe, en blijf kloppen tot je glanzende pieken ziet verschijnen.
– Dan mag de bloem erbij, ook in schuifjes. Je krijgt een dik beslag.
– Kieper het beslag in een beboterde bakvorm. Eventueel luchtbellen doorprikken.
– Bak 40 tot 45 minuten op 175°
– Laat afkoelen.
– Klop de slagroom stijf, voeg bloemsuiker en geplette bramen toe.
– Smeer de cake er mee in. Lik schaal en vingers schoon. Lekker.